Home    Historie    Links

 

Conventies

 

Conventies zijn bij uitstek de plekken waar je acteurs schrijvers, productiepersoneel en minder bekende castleden kan ontmoeten. Daarnaast kun je foto's of andere objecten laten signeren door de acteurs of met ze op de foto. Doorgaans zijn er ook dealers te vinden waar je de nodige merchandise kan kopen. Het is ook een ontmoetingsplek voor andere fans van je fandom.

Mijn conventie ervaringen lopen nogal uiteen. Sommigen zijn onvergetelijk om verschillende redenen, maar soms kun je ook pech hebben. Het mooiste is als het aantal tickets dat uitgegeven is voor een conventie laag is, waardoor er meer tijd is om bijvoorbeeld een praatje te maken met de acteurs. Worden er veel tickets uitgegeven of als er zeer bijzondere gasten zijn, kan men behoorlijk lang in de rij staan voor handtekeningen en is er nauwelijks of geen interactie met de gasten.

Wat Doctor Who ligt mijn persoonlijke interesse het verkrijgen van handtekeningen, vooral van de acteurs van classic Who. Een punt daarbij is dat al een groot deel van de acteurs en support reeds heengegaan zodat het in het geheel niet meer mogelijk is om handtekeningen te krijgen. Aan de andere kant zijn sommige acteurs steeds weer op conventies aanwezig, waarbij de hoeveelheid handtekeningen alleen maar oploopt tot het punt dat niets meer hebt om te laten signeren.

In dit lijsteje heb ik alleen de echte Doctor Who conventies opgenomen. Ik ben naar meerdere conventies geweest, maar dat waren meer algemene conventies, zoals het vroegere Dutch Star Con.

 

Klik op de titel van de conventie voor meer informatie.

Naam

Datum

Plaats

Organisator

Unleashed 21 t/m 23 juli 2006 Ipswich DWAS
Invasion 01 maart 2008 Barking 10th Planet events
Time Quest maart 2009 Barking 10th Planet events
Dimensions 25 t/m 27 oktober 2013 New Castle 10th Planet events

De Doctor Who Flipperkast trans-Lite

Sinds de herfst van 2006 ben ik in het bezit van de Doctor Who flipperkast, ontworpen en gebouwd door Bally Williams. Na een grondige opknapbeurt, hier te vinden, heb ik een jaar later een sloopkast op de kop getikt. Met deze aanschaf kwam ik er achter dat de trans-lite uit een glasplaat met losse folie bestond, in tegenstelling met vroegere kopruiten waarbij de afbeelding een geheel vormde met het glas. Dit bracht op het idee om de nog levende classic Doctors die er op afgebeeld staan de folie te laten signeren. Tom Baker was op Invasion aanwezig en zou de eerste zijn geweest om hem te signeren. Dit liep echter anders en het was Paul McGann die de eerste handtekening zette. Op 26 april 2015, na 7 jaar later heeft Peter Davison hem als laatste getekend tijdens de Antwerpen Con. Inmiddels staaan er meer handtekeningen op dan van de classic Doctors, zoals van Nicholas Courtney.

 

 

Conventie tips:

  • Bereid je voor! Ik dacht dat ik me aardig voorbereid had en dat was ook zo wat de reis betreft. Ik bedoel hier, weet wie er komt en verdiep je in hun carrière als acteur. Sommigen hebben (veel) meer gedaan dan alleen Doctor Who. Doe wat research.

  • Wees niet bang om acteurs aan te spreken, maar houd wel rekening met ze. Overdrijf niet! Hoe normaler je reageert, hoe gewoner ze tegen je zijn. Ze lopen in zo een gelegenheid gewoon door het publiek heen. Ik moest even wennen dat Paul Darrow twee stoelen verderop een pilsje zat te drinken, of dat Geoffrey Bayldon ineens langs kwam lopen.

  • Voordat je foto's neemt, eerst vragen. Ook als het om K-9 of Daleks gaat.

  • Koop een handtekeningenboekje.

  • Neem hoezen en boeken mee die je getekend wil hebben. Ik had niets bij me, en dat was niet zo slim, tenzij je een kapitaal wil besteden in de dealers ruimte.

  • Wees niet bang om bij een groepje fans te gaan staan of te zitten, praat met ze. Wat dat betreft zijn de Engelsen uitermate beleefd en aardig.

  • En tenslotte, neem een zak met geld mee. Veel acteurs verdienen met de verkoop van foto's en spulletjes. Foto's kosten van 5 tot 20 pond met signering.

 

TOP