Home    Conventions    Historie    Links

 

Dimensions 25-27 oktober 2013

Dimensions 2013 is alweer mijn 4e conventie. Deze conventie vond plaats in het Copthorne Hotel in Newcastle en werd door 10th Planet Events georganiseerd. In tegenstelling tot Time Quest 2009 was dit weer een grote conventie met veel en vooral bijzondere gasten. Inmiddels had Sylvester McCoy een grote rol in The Hobbit, waardoor er ook buiten de Doctor Who fans belangstelling voor de conventie was. William Russell die Ian Chesterton speelde in de allereerste seizoenen zou ook aanwezig zijn net als Peter Purves.

Iwan en ik gingen hoofdzakelijk voor Sylvester McCoy en hadden gereserveerd voor de coffee lounge op zondagochtend. De bedoeling was ook om de trans-lite van de flipperkast te laten signeren door Sylvester, Colin Baker en Peter Davison. Drie Doctors in een klap en de trans-lite zou dan af zijn. Het liep allemaal weer even anders dan bedacht. Maar goed, laten we bij het begin beginnen.

Dit keer niet met het vliegtuig, trein of vliegtuig maar met de boot. Omdat we met vier personen waren konden we de kosten voor de boot delen en een klein appartement huren voor drie nachten. Het vertrek was op donderagavond met de veerboot vanaf IJmuiden rechtstreeks naar Newcastle.

Wachtend op de afvaart van de veerboot.

Eindelijk varen we af.

De haven van Newcastle upon Tyne.

Na een nacht gevaren te hebben met de bus naar het station in Newcastle. Ons appartement lag net buiten het centrum en 10 minuten lopen van het Copthorn Hotel. Helaas waren we te vroeg voor de sleutel en zijn we naar het Discovery Museum gegaan. Dit was niet zover van het station, maar het regende en we hadden de koffers nog bij ons (geen kluisjes op het station) en het regende (wat in Engeland niet ongewoon is). Al met al niet echt een pretje, maar het museum was wel de moeite waard. Gratis toegang en onze koffers werden veilig opgeborgen, ondanks dat daar geen standaard mogelijkheid voor was.

Na dit bezoek en daar wat te gegeten te hebben op naar het appartement, gelukkig was het inmiddels droog. In het museum hebben we ook nog diverse plattegronds meegenomen om de weg in Newcastle te kunnen vinden. Op weg naar het appartement zijn we langs het Copthorn hotel gegaan. Vandaar uit door naar het appartement. Zowel het hotel als het appartement liggen aan de rivier en de afstand is makkelijk te lopen. Boodschappen doen bij Tesco was wel een hele onderneming, berg op en met onweer terug.

Ons appartement was in het donkerbruine gebouw aan de overkant.

Chillen op het balkon en genieten van de zon en het uitzicht.

Intussen had Bas de sleutel geregeld en konden we het appartement in. Nu even lekker uitrusten om daarna weer terug te gaan naar het Copthorn om ons te registreren en de conventiebescheiden op te halen. Geen conventiepas dit keer, maar een armbandje. Hier bleek ook dat het aantal uitgegeven tickets weer zeer groot was. Terug naar het appartement voor de nacht. Ik had mijn laptop mee en kabels zodat we 's avonds de Web of Fear zouden kunnen bekijken.

Zaterdagochtend op tijd op om naar de conventie te gaan. Bij aankomst eerst even rondgekeken in de dealers room, maar ook het Big Finish gedeelte. Nu in de rij voor de acteurs. Helaas kwam Peter Davison vanwege werkverplichtingen niet. Dat betekende dus dat de trans-lite nog even moest wachten. Colin Baker en Sylvester zouden hem wel tekenen, toch....

De conventieposter (klik voor een grotere versie)

              

   De aftekenlijst voor de handtekeningen.         De conventie brochure met alle informatie

  

Dalek Sec (Cult of Skaro) en de WWII dalek (Victory of the Daleks) replica's gebouwd door Project Dalek bouwers.

Best veel Dalek bouwers aanwezig en veel tips van ze gekregen. En er was een TARDIS replica. Misschien iets voor als mijn Dalek af is.

Een Tardis replica.

Zo nu eerst in de rij staan voor de handtekeningen. Bij sommigen zal het heel druk zijn en die slaan we maar over. Helaas kwam Peter Davison vanwege verplichtingen elders niet opdagen. Dat betekende dus dat mijn trans-lite niet getekend zou worden en ik zou niet de volledige cast van Arc of Infinity de DVD hoes kunnen laten tekenen. Aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant weer een reden om naar een volgende conventie te gaan.

Op de zaterdag signeerden naast Matthew Waterhouse (Adric) ook Janet Fielding (Tegan) en Sarah Sutton (Nyssa). Paul McGann's handtekening had ik al, dus daar hoefden we niet voor in de rij. De rijen waren niet echt lang, dus het ging behoorlijk vlot. Wel leuk om Janet te ontmoeten, omdat Tegan nog steeds een van favoriete companions is.

 

Wachten op de acteurs voor de signeersessie.

Arc of Infinity DVD gesigneerd door Sarah Sutton en Janet Fielding

De handtekening van Matthew Waterhouse

In de middag de sineersessie van William Russell en Peter Purves, hetgeen resulteerd in een rij tot buiten. Dan maar even niet! Hop, in de rij voor Anneke Wills en David Troughton. Van Anneke heb ik inmiddels al teveel handtekeningen. David heeft de trans-lite getekend op de plek van zijn vader Patrick, wat mij op een of andere manier wel gepast leek. Daarbij vind ik David een zeer goede acteur, vooral zijn rol als de misdadiger Ricky Hanson in New Tricks.

Dat was de eerste dag van de conventie en terug naar het appartement. Bas en Gert-Jan zijn later terug gegaan voor de avond entertainment. Zondagochtend moesten we echter vroeg op om op de foto met Colin Baker te gaan en daarna de Coffee Loung met Sylvester McCoy. Iwan zou na de koffie met Sylvester op de foto gaan en gelijk daarna zou Colin Baker's signeersessie beginnen. Een hele drukke ochtend, maar zeer de moeite waard.

Iwan en ik zagen het meest uit naar de Coffee Lounge met Sylvester. Het leuke hieraan is dat je in een ongedwongen sfeer met een aantal mensen onder het genot van koffie (of thee, het blijft Engeland) met de acteur kunt praten. Sylvester is extra leuk omdat hij zo enorm veel anekdotes heeft en geen verhaal hetzelfde is. Hij kwam trouwens net van een cruise terug waar hij het 50 jarige bestaan van de serie heeft gevierd. Natuurlijk werd ook zijn rol als Radagast in The Hobbit besproken. Leuk detail was dat hij en Sophie (Ace) eigenlijk seizoen 27 wilden doen, maar dat hier door de BBC een stokje voor gestoken werd, maar waar later Big Finish een aantal audio's op gebaseerd heeft (zie ook hier)

Acteurs en fans tijdens een signeersessie (met Colin Baker in het midden)

Matthew Waterhouse (Adric) tijdens het signeren.

Deel van het programma met de coffee lounges voor Colin en Sylvester. Vlug naar de eerste verdieping voor Sylvester.

Picture of 2 big guys!

Tijdens de signeersessie heeft Colin Baker de trans-lite gesigneerd. De reacties zijn altijd leuk als je het tevoorschijn haalt en de acteurs laat tekenen. Ik wist dat Dick Mills er ook zou zijn. Dick was de special effects producer voor de BBC Radiophonic Workshop in de jaren '70 (klik hier voor meer informatie). In de Tom Baker tijd is er een LP uitgebracht met Doctor Who geluidseffecten. Ik heb die LP (indertijd door iemand gekocht in de Bijenkorf) en zijn handtekening staat er nu op, zie hier.

In de middag waren het Debbie Watling, Wendy Padbury en Sylvester McCoy die zouden signeren. Bij Debbie en Wendy waren normale rijen. Met Wendy hebben we later nog met buiten staan kletsen, zeer gezellig. Dat soort dingen gebeuren op dit soort conventies en de Engelse acteurs zijn joviaal en makkelijk in de omgang.

Tijd voor de laatste handtekening voor die dag. Sylvester zou alleen in de middag signeren en er ontstond al snel een lange rij. Het probleem was echter dat de conventiegangers met een gold of silver ticket voorrang hebben op de rest. Ik zag al gauw de bij hangen omdat Iwan en ik speciaal voor de trans-lite naar deze conventie waren gekomen en we Peter Davison ook al hadden gemist. Bij Iwan ontstond inmiddels lichte paniek. Nu ken ik de organisator en ben ik naar hem toegegaan om te vragen of een van ons voor mochten om de trans-lite te laten tekenen. Gelukkig mocht dit op voorwaarde dat maar een van ons mocht en we maar 1 handtekening mochten hebben. Uiteraard akkoord en Iwan werd door een van de medewerkers langs de rij geleid en heeft Sylvester getekend. Volgens mij kwam hij net na of voor Bas uit.

Iwan kwam heel trots terug met de translite. Voor Sylvester was het ook een lange dag geweest waardoor hij bijna slapend de signering deed, hetgeen iets zegt over hem! Hij zal ongetwijfeld dit verhaal niet lezen, maar vanaf hier willen we hem en de organisatoren heel erg bedanken.

De trans-lite nadat Sylvester, Colin en David getekend hebben

En alweer een mooie conventie komt ten einde. Nog 1 nachtje in het appartement slapen om vervolgens met de boot terug naar Nederland te gaan.

Wachtend op de bus naar het station

Nog eenmaal een blik op NewCastle upon Tyne.

 

TOP