Home    Conventions    Historie    Links

 

Time Quest maart 2009

 

Omdat er zoveel misging met Invasion 2008 en ik Tom Bakers handtekening gemist had, zijn we in 2009 naar Time Quest gegeaan. Deze conventie werd wederom door 10th Planet events georganiseerd. Naast Tom Baker was ook Nicholas Courtney, Mary Tamm, John Leeson (stem van K-9), Louise Jameson, Gilly Brown en Stuart Fell als gasten aanwezig. Bijkomend voordeel was dat er slecht 250 tickets waren uitgegeven voor deze conventie.

Ook voor deze conventie zou ik samen met Bas en Gert-Jan gaan en omdat zowel Tom Baker als ook Nicholas Courtney zou komen, wilde mijn jonste zoon ook mee. Voor hem extra spannend want dit zou de eerste keer zijn dat hij zou vliegen. Wouter, medebestuurslid van de DTTA indertijd, hebben we ook gevraagd, maar die had andere afspraken voor die datum, maar daarover later meer. Kaartjes gekocht, vliegtuig geboekt en vervolgens naar Stansted gevlogen en vandaar met de bus naar Londen. Via de metro, na een lange dag in Barking aangekomen. Ditmaal hadden we het hotel naast het Etap waar we verbleven tijdens de Invasion 2008 conventie, Formule 1. Zelfde concept overigens, alleen zonder ontbijt gelegenheid.

Vanuit het hotel zijn we de volgende dag naar de plek waar de conventie gehouden werd gelopen. De conventie werd gehouden in de Barking Abbey comprehensive school. Bij aankomst moesten we de kaartjes en conventiebescheiden ophalen. En wie was de eerste persoon die we tegenkwamen, tot ons aller verbazing? Wouter! Hij had zijn kaartje en reis in het geheim geboekt en was al eerder die ochtend bij de conventie aangekomen.

Mijn conventiepas

De conventieposter

                              

              Het programma (klik voor grotere versie)               Aftekenlijst voor de handtekeningen

Iwan, Gert-Jan en Bas tijdens het ontbijt, de stemming zat er al goed in.

Wouter en ik voor de Barking Abbey comprehensive school

De gymzaal ingericht als signeerruimte.

     

Cybermen en Sea devil: check!

Iwan heeft net de handtekening van Tom Baker ontvangen.

Eindelijk het moment dat een jaar eerder had moeten plaats vinden.

Aan de foto is te zien dat Tom het prachtig vond om dit te signeren. Er zullen niet veel translites voorbijgekomen zijn in zijn carriere. Ik meen dat hij ook niet wist dat er een Doctor Who flipperkast bestond.

Mary Tamm tijdens het signeren.

Handtekening van Mary Tamm

Tijdens de conventie hebben we in overleg met 10th Planet Events een interview mogen houden met Mary Tamm. Helaas was een interview met Tom Baker niet mogelijk. Dit interview is uiteindelijk in de Doczine, het toenmalige onregelmatig verschijnende clubblad van de Dutch Time Travellers Assiciation, gepubliceerd. Gert-Jan en ik hebben dat interview afgenomen. Een heel bijzondere ervaring!

Louise Jameson tijdens het signeren.

Q&A met Louise en Mary.

John Leeson, de stem van K-9 tijdens het signeren.

Aan de rij voor zijn signeer tafel was het te merken dat de meesten voor Tom Baker kwamen. Daardoor is het vaak rustig bij de tafels van de andere aanwezige acteurs, waardoor er voldoende tijd is voor een praatje. Een bijzonder detail is ook Gilly Brown, Ohica in The Brain of Morbius voor het eerst een conventie deed. Helaas geen foto's van haar Heel bijzonder om haar te ontmoeten vooral omdat The Brain of Morbius een van mijn favoriete Tom Baker afleveringen is.

De handtekening van Gilly Brown

En zoals gewoonlijk lopen op een dergelijke conventie de acteurs gewoon rond.

Op de foto met Nicholas Courtney.

Natuurlijk zag ik er naar uit om Tom Baker te ontmoeten, maar de andere reden om naar deze conventie te gaan was het feit dat Nicholas, The Brigadier, aanwezig zou zijn. Het was een eer om hem ontmoet te hebben.

Samen met Stuart Fell op de foto, hij stond er op om dit te doen.

Tot slot: natuurlijk komen veel mensen naar een conventie voor de grote namen, maar neem eens de tijd om de wat minder bekende acteurs te leren kennen. Stuart Fell is wel een heel bijzondere acteur/stuntman. Hij speelt nogal eens mee in de klassieke serie, hoewel je hem meestal niet zult herkennen. De Wirn larve uit The Ark in Space? Stuart Fell. Alpha Centauri uit The Curse of Peladon? Precies, Stuart Fell. Een van de Sontarans uit The Invasion of Time? Wederom Stuart Fell. Zo zijn er nog een aantal van dit soort acteurs, tijd om er een pagina aan te wijden.

Time Quest was een leuke conventie omdat door het lage bezoekersaantal en de plaats waar het gehouden werd een vrij intieme sfeer ontstond. Tom Baker ontmoeten was leuk, maar achteraf gezien was het ontmoeten van Mary Tamm en Nicholas Courtney het meest bijzonder omdat beide acteurs inmiddels zijn overleden.

Bij deze wil ik Gert-Jan bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn foto's

 

TOP