Home   Dome   Neck   Shoulder   Skirt   Tools

Het Dalek Project

EXTERMINATE!!!!!


 

Mijn jongste zoon en ik lopen al jaren met het idee rond om een levensgrote Dalek te bouwen. Nu wordt het toch eens tijd om de handen uit de mouwen te steken en te beginnen met ons project: Dalek.

We staan hier niet alleen in. Over de hele wereld zijn verschillende fans bezig met het nabouwen van een Dalek of  zelfs meerdere Daleks.

Geen enkel monster uit Doctor Who is zo sterk verbonden aan de serie als de Daleks. Veelal beschouwd als aartsvijand nummer 1. Een Dalek is geen robot, maar een cybernetisch organisme. Binnen het beschermende harnas, bevindt zich een klein slijmerig wezen, de eigenlijke Dalek. Zij zijn de ultieme evolutie van het volk de Kaleds, die naast de Thals op de planeet Skaro leefden. Zij waren met diezelfde Thals in een eeuwigdurende oorlog verwikkeld. Om nu de Kaleds een beslissende oorsprong te geven, heeft hun topgeleerde, Davros, de Kaleds genetische gemanipuleerd, waardoor de Daleks ontstonden.

Eind 1963 waren ze voor het eerst op de Britse televisie te zien: De Daleks.

Terry Nation (1930-1997

Raymond Cusick

Ze zijn bedacht door de schrijver Terry Nation en het uiteindelijke ontwerp is van Raymond Cusick, de toenmalige designer van de BBC. Na hun eerste verschijning in het verhaal The Daleks, waren ze een onmiddellijk succes.

Op de successievelijke pagina's worden met regelmaat foto's geplaatst van de progressie (indien die er is). Voor wie een project als dit wil ondernemen verwijs ik naar de volgende twee websites. Onmisbaar vanwege de bouwplannen, maar ook vanwege de forums met alle mogelijke tips en trucs:

http://www.projectdalek.co.uk/

http://www.dalekcity.co.uk/index.htmll

En als je eenmaal aan het bouwen bent, meld je Dalek hier aan:

http://www.projectdalek.co.uk/files/map/mapindex.htmll

First things first, but not necessarily in that order (the 5th Doctor)

Dat is ook de filosofie die we aanhouden.

Als je de Dalek bouwplannen bekijkt heeft het de volgende opbouw:

Dome: Het hoofd met de eye stick.
Nek: Het gedeelte waar de dome op rust.
Schouders: Met de Dalek gun en zuignap.
Skirt: Het onderstel met de zogenaamde hemi's

Klik op de links om direct naar het gedeelte te gaan:

Home   Dome   Neck   Shoulder   Skirt   Tools